fbpx
Image default
Вести Култура

Бадниковата поворка го најави Христовото раѓање во Кавадарци

По втор пат годинава, во Кавадарци се организираше бадникова поворка во која учествуваа стотина деца. Тие тргнаа од храмот Света Петка, пеејќи ја песната „Вечниот Бог“ минаа низ улица „Илинденска“ и стигнаа до општинската зграда.
Со подароци децата беа пречекани од градоначалникот Митко Јанчев.
„Бадник е голем христијански празник. Задоволство е да се види кога од млади години се почитува верата“ нагласи Јанчев.
Свештениците искажаа задоволство што и годинава интересот за учество во поворката кај најмладите бил голем.
Ангел Данов

Поврзани вести

Ограбена бензинска пумпа во Радишани

Дафинка Печорова

Унгарскиот владин портпарол не може да потврди или да одрече дали Груевски е во Будимпешта

Војниците со 45 години ќе може да се вработат во АРМ како цивили без конкурс

Трајче Гогов