Image default
Истражувања

Љубителите на колачи можат да бидат позитивни на возачки нарко тест

Најновите стручни универзитетски испитувања укажуваат на потребата возачите строго да одбегнуваат одредени намирници во својата исхрана

Најновите стручни универзитетски испитувања во Европа укажуваат на потребата возачите строго да одбегнуваат одредени намирници во својата исхрана.

После консумација на три парчиња колачи со по 20 грама афион (мак), тестирањата на дрога кои ги користи полицијата за возачите можат да покажат позитивни резултати.

Возачите кои сакаат слатки, особено колачи од афион можат да имаат проблеми при полициска нарко контрола.

Стручните лица на универзитетот во Бон заклучија дека по консумација на три колачи со по 20 грама афион, тестирањата на дрога кои ги користи полицијата можат да покажат позитивни резултати.

Афионот е, имено, главна сировина за производство на хероин, па во урината, крвта и плунката се пронаоѓаат траги на овој опијат дури и 48 часа по консумирањето на колачите.

Проблемот да биде уште поголем, само специјализирани лабораториски анализи можат да прецизираат и утврдат дали возачот консумирал (без)опасни колачи со мак или хероин.

Преземено од: Високи Октани

Превземено од:

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]

Поврзани вести

Истражување: Органската храна полоша од обичната

Кире Андонов

Колумна: Медиа џубокс

Кире Андонов

TOP GEAR: Топ листа на најмоќни автомобили за 2018 година

Кире Андонов