fbpx
Image default
Видео

ВИДЕО: За што најмногу се расправате во почетокот на врската?

Во секоја врска има расправии и често се вели дека додека се расправате, макар и за најмали работи, тоа значи дека уште си значите и дека има за што да се борите.

Естер Перел, психотерапевт и експерт за врски од Белгија образложува за што најчесто се расправаме во врска и како се расправаме, во епизода на скандинавското ток шоу Skavlan.

Покрај тоа што Перел смета дека расправиите во врска се „задолжителни“, нејзината теорија е дека во сите врски всушност сите расправии водат корен од три основни теми: моќ и контрола, блискост и грижа и третата – почит и признание.

Поврзани вести

Стадион на Канал 77 – 20.05.2017

Трајче Гогов

Стадион на Канал 77 – 06.10.2018

Видео: Симпатично и практично решение за дожд