Забава

Родена како маж, сега е главна кандидатка за титулата Мис на светот!

Шпанската мисица Анџела Понче е првата трансродна личност која ќе се учествува на изборот за Мис на светот.

Контроверзната Понче се залага за правата на луѓето кој се како неа и вложила многу труд за да се изгради себе си како личност.

Анџела е родена како момче во Севиља и веќе учествуваше во изборот за Мис на Шпанија. Меѓутоа во Шпанија од пред пет години е донесена забрана за учество на трансродните луѓе на изборите за убавина.

Моја цел е да бидам говорник за вклучување , прифаќање и почитување на различноста, не само на ЛГБТ заедницата, туку за целиот свет, изјавила Анџела.

 

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]