fbpx
Image default
Вести Македонија

Работилница „Климатските промени-реалност или илузија”

Работилница насловена „Климатските промени-реалност или илузија” ќе се одржи денеска во Музејот на илузии во Скопје во соработка со Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП). На работилницата ќе се обрати заменик-министерот за животна средина просторно планирање Јани Макрадули.

Целта на настанот е да се обезбеди учество на јавноста и полесен пристап до информации во врска со донесувањето одлуки поврзани со климатските промени, како клучен фактор за ефективна Kлиматска акција. Фокусот е на соработката на државните институции и граѓанското општество и неговата улога во  планирањето и спроведувањето на мерките за ублажување и адаптација со што се придонесува за повисоки национали амбиции и поефикасна имплементација на политиките – информираат од Министерството за животна средина и просторно планирање.

Во рамки на работилницата ќе се споделат и информации од глобалната конференција за климатски промени, што  се одржува во полскиот град Катовице.

Превземено од:

Поврзани вести

Во Турција се разгледува можноста за укинување на системот „All inclusive“ во хотелите

Трајче Гогов

Романија ќе ја поддржи позитивната одлука за почеток на преговори на Македонија со ЕУ

Вања Мицевска

Припадници на АРМ евакуирале шест лица кои барале помош во пожарот во Дебар Маало

Трајче Гогов