fbpx
Image default
Вести Македонија

Груевски доби 30 дена притвор и за случајот ,,Титаник“

На денешното рочиште за случајот “Титаник”, судот на барање на СЈО, на обвинетиот Никола Груевски, кој е во бегство, му одреди мерка притвор од 30 денови.

Ова е втор притвор за Груевски во отсуство. Пред 7 дена судот изрече притвор и за случајот ,,Талир“.

Денешното судење за предметот ,,Тврдина“, започна со задоцнување од 53 минути, според набљудувачите на здру\ението ,,Лупа“,  поради доцнењето со спроведувањето на обвинетите Миле Јанакиевски и Кирил Божиновски од истражниот затвор.

Инаку, во образложението на судот за новиот притвор на Груевски се вели:

,,Iмајќи го во предвид барањето на јавниот обвинител ,поднесено на 23.11.2018 за определување мерка притвор за обвинетиот Никола Груевски, како и известувањето на Претседателот на Собранието на Република Македонија поднесено на 27.11.2018, по советување и гласање Судечкиот совет, по член 365 став 3 , а во врска со член 165 став 1.4 од ЗКП , НА ОБВИНЕТИОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ МУ  ОДРЕДУВА МЕРКА ПРИТВОР ВО ТРАЕЊЕ ОД 30 ДЕНА,И ИСТАТА СТАПУВА НА СИЛА ОД ДЕНОТ НА НЕГОВОТО ЛИШУВАЊЕ ОД СЛОБОДА“-стои во објавата на судот.

Превземено од:

Поврзани вести

Овоштарите од регионот Пијанец-Малеш се едуцираа како да се справат со штетникот Monilinia Fructicola

Кире

СЈО нема дадено согласност за враќање на пасошот на Сашо Мијалков

Габриела Додевска

Тримесечното бебе спаси семејство од трагедија

Трајче Гогов