Image default
Вести Македонија

Жбогар – Европската унија е синоним за правда демократија мултикултурализам а не само економска заедница.

Европската унија е синоним за правда демократија мултикултурализам а не само економска заедница. Ова на младите во Тетово им го порача евроамбасадорот Самуел Жбогар на трибината која се одржа на Тетовскиот универзитет, со наслов Визијата на младите за Европската унија.

Тој рече дека најважен е патот на трансформација на земјите кои сакаат да бидат дел од европското семејство. Тоа ќе овозможи Европската унија да дојде во Македонија, а не младите да заминуваат по подобра иднина во западно – европските земји.

Како позитивен пример за вредностите на Европската унија, Жбогар ја посочи помошта која унијата ја дава на локалните заедници.

Жбогар на трибината го слушна и мислењето на младите за Европската унија, кое е најважно и за самиот просперитет на новите земјите членки.

Зоран Димовски

Поврзани вести

Бродот „Аквариус“ повторно бара пристаниште за мигрантите

ДИК: Гласањето досега без проблеми, одбиени два приговора

Кире Андонов

Лозарите бараат цената на грозјето да расте со секоја шеќерна единица

Кире Андонов