Image default
Македонија Спорт

Тетово опен 2018: Победници ветераните од Струмица и ветеранките на Работнички Скопје

Машката екипа на ветерани Струмица и женската екипа на ветаранки Работнички Скопје се победници на турниро во одбојка Тетово опен 2018 година Целта на турнирот е да се промовира одбојката и да се доближи до младите.

На одбојкарскиот турнир за ветерани и ветеранки Тетово опен 2018 учествуваа 6 екипи. Организаторот Ивица Хаџи Илоски Чајка вели дека за одбојката која во Тетово па и во Македонија била многу популарна младите немаат интерес, затоа и се организира овој турнир, кој има за цел и да се видат дружат и спортуваат  поранешните одбојкари.

Спортските работници велат дека одбојката во Македонија го губи квалитетот, затоа што младите се повеќе учат за овој спорт од телевизиските преноси. Затоа и ваквите турнири се повеќе од неопходни.

Поранешниот одбојкар Александар Тасевски вели дека е потребна враќање на младинските школи за одбојка.

Турнирот во одбојка за ветерани и ветеранки Тетово опен 2018 година кој се одржа годинава е трети по ред. Истиот го организара семејството Хаџи Илоски од Тетово познато по успесите во овој спорт.

Зоран Димовски

Преземено од:

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]

Поврзани вести

Ветер и до 100 километри на час

Весна Крстева

Македонските вина на промоција во Сингапур, се отвораат нови пазари за извоз

Трајче Гогов

Инстант лозот „Биди вип – вози џип“ паркираше уште еден автомобил

Вања Мицевска

Јавна расправа за буџет за 2019 на Општина Штип

Трајче Гогов

Кривична пријава за велешанец осомничен за компјутерска измама

Кире Андонов

Мајка си го бара својот исчезнат син

Трајче Гогов