Image default
Вести Македонија

МЕР: Постигнатата е согласност со активистите, продолжува изградбата на гасоводот

Акционерското друштво за вршење енергетски дејности „Македонски енергетски ресурси“ (МЕР) денеска соопшти дека почнаа активностите за продолжување на изградбата на магистралниот гасовод откако е постигната согласност со граѓанските активисти.

Зегин

Станува збор за магистралниот гасовод Делница 5 Скопје – Тетово – Гостивар кај потегот на Водно.

Зегин

– МЕР АД Скопје ја информира јавноста дека по постигнување на согласност со граѓанските активисти кои ќе бидат дел од работните групи за мониторинг на изведбата на целиот проект, од понеделникот 08.10.2018 година се почнати активностите за продолжување на изградбата на Магистрален гасовод Делница 5 Скопје-Тетово-Гостивар кај потегот на Водно и тоа од км 25 до км 26 на потегот кон Шишево, се наведува во соопштението од МЕР. 

Поврзани вести

Болеста на судијата Шабани го одложи рочиштето за „Монструм“

Трамп задоволен од епилогот на насилните протести во Франција

Трајче Гогов

Реконструиран патот Берово-Струмица, инвестиција од 1,6 милиони евра