fbpx
Image default
Вести Македонија

Заостанатите сметки за вода и смет ќе може да се платат без камата

ЈП Водовод и канализација – Скопје и ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје ги известуваат корисниците коишто имаат заостанат долг за потрошена вода и смет (тужен и редовен) дека имаат можност да го платат без пресметана камата за задоцнето плаќање.

– Можноста да се плати долгот без пресметана камата од страна на корисниците е со определено времетраење во рок од 20 дена, сметано од 15 октомври до 3 ноември 2018 година. Физичките лица и правните лица ќе може да го исплаќаат својот долг со склучување на договор до 24 месечни рати, во зависност од висината на долгот, се наведува во соопштението од ЈП Водовод и канализација – Скопје и ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје.

Превземено од:

Поврзани вести

Лажна вест на социјалните мрежи за киднапирање деца во Македонија

Вања Мицевска

Кинеска компанија го презеде рудникот Бор

Трајче Гогов

Десет медали за Македонија на ЕП во традиционално карате

Трајче Гогов