Image default
Забава

„Skopje Beer Fest“ од 20 -ти до 22 -ри септември

Оваа година традиционалниот „Гурмански викенд во Скопје – Пиволенд“ со нов концепт, ново интернационално име „Skopje Beer Fest“, нова локација, како и  нови културно забавни содржини за љубителите на пивото.

Зегин

„Skopje Beer Fest“ ќе се одржи од 20-ти до 22-ри септември на стадионот на Армијата во Градски парк, а влезот за посетителите ќе биде бесплатен.

Зегин

“Skopje Beer Fest“ оваа година  на посетителите ќе им понуди различни видови на пиво од Македонија и светот, атрактивна сцена за артистите, богата локална кујна, одлична музичка програма, како и голем број забавни активности.

Новиот концепт на  „Skopje Beer Fest“ има за цел промоција на македонски и интернационални брендови на пиво, креирање на пивски бренд фестивал на локално и регионално ниво, зајакнување на пивската култура во Македонија, креирање на можност за зголемена продажба и промоција на сите пивски брендови, како и промоција на Град Скопје како град на љубителите на пивото.

 

Поврзани вести

Македонскиот филм „Џган“ прикажан на престижниот фестивал во Пула

Отворено 75. издание на Меѓународен филмски фестивал во Венеција

Дафинка Печорова

Сакаше да му избега на полицаецот кој му пишуваше казна -тоа му беше многу голема грешка!