Image default
Вести Свет

Американка напишала есеј „Како да го убиеш мажот“, па навистина го убила

Ненси Кремптон Брофи од Орегон пред неколку години напишала роман под наслов „Како да го убиеш мажот?“, а минатата седмица беше уапсена под сомнение дека навистина го убила својот сопруг.

Зегин

Убиството се случило во јуни годинава. Даниел (63) бил професор во Кулинарскиот институт во Орегон. Неговото тело го пронашле студенти во кујната.

Зегин

Американката со својот пет години помлад сопруг Даниел Брофи била в брак 27 години.

Во написот којшто го објавила во 2011 година, Ненси вели: „Како писателка на трилер-романси, минувам многу време размислувајќи за убиства и, потоа, за полициската постапка. По сето тоа, ако убиството треба да ме ослободи од некого, сигурно не сакам да бидам ни ден в затвор.”

Натаму авторката наведува бројни мотиви и причини поради коишто некоја жена би сакала да го убие сопругот, како што се злоставување или неверство.

Преземено од: МИА

Поврзани вести

Заев: Нема потреба од предвремени парламентарни избори, верувам во полн мандат

Органското производство може да стане профитален бизнис

Убиен талибанскиот лидер Мула Фазлула

Вања Мицевска