Image default
Вести Македонија

Четири лица повредени во четири сообраќајки во Скопје

На територија на градот Скопје во последните 24 часа се случиле четири сообраќајни несреќи во кои три лица се здобиле со лесни телесни повреди и едно лице со тешки телесни повреди.

Зегин

Во една сообраќајна несреќа имало само материјална штета, две се со телесни повреди и една со тешки телесни повреди.

Зегин

Четриесет возачи се движеле со поголема брзина од дозволената, 14 возачи се исклучени од сообраќај од кои 13 поради управување на возилото пред да стекнат такво право и еден возач почетник.

Поради истечена важност на сообраќајна дозвола е исклучено од сообраќај едно возило, едно возила е исклучено поради техничка неисправност и 15 нерегистрирани возила. Сто и дваесет возила биле непрописно паркирани, а пајакот подигнал 44 возила

Поврзани вести

Заев: Со здружени напори земјите од ЦИЕ можат да привлечат нови инвестиции

Вања Мицевска

Исповед на жена која го преживеала нападот врз Хирошима

Прогласена вонредна состојба во областа Псахни на островот Евија