fbpx
Image default
Вести Македонија

Епископската базилика во Стоби следниот месец треба да го добие оригиналниот изглед од шести век

Се реализира финалната фаза од проектот за заштита на крстилницата од Епископската базилика во Стоби.

Проектот е финансиран со грант од Амбасадорскиот фонд на САД за заштита на културното наследство во Р. Македонија.

Сите конзерваторско – реставраторски активности на крстилницата од Епископската базилика во Стоби, која повторно ќе го добие оригиналниот изглед од 6 век, треба да завршат до крајот на следниот месец.

Превземено од:

Поврзани вести

Поради сомнителна торба евакуирана железничката станица во Љубљана

Трајче Гогов

Штип почна со набавката на дополнителната сообраќајна сигнализација пред училиштата

Трајче Гогов

Аеродормци за денеска во 18 часот најавуваат нов протест пред „Мајчин дом“

Габриела Додевска