Image default
Вести Македонија

ДИК ќе го дополнува Правилникот за референдумот

Државната изборна комисија (ДИК) денеска ќе одржи седница на која на дневен ред е предлог-одлука за дополнување на Правилникот за подготвка, организирање и спроведување на референдумот на државно ниво.

Зегин

На седницата се најавени и информации за текот на јавниот увид и  пријавувањето на граѓаните за гласање во странство.

Зегин

 

Преземено од: МИА

Поврзани вести

ДИК примила 862 пријави за гласање од иселениците, најмногу од Берн

Дескоска: Изборот на ДИК не смее да биде условуван со амнестии или други закони

Вања Мицевска

Полицијата ја објави видеоснимката, Ханикат пукал во полицијата (видео)