Image default
Вести Култура

Македонските поети Јулијана Величковска и Митко Гогов на меѓународен фестивал во Софија

Македонските поети Јулијана Величковска и Митко Гогов ќе настапат на 13-тото издание на меѓународниот фестивал „Софија: Поетики“ во Бугарија.

Зегин

Фестивалот ќе се одржи од 16-ти до 17-ти јуни, а на него покрај домашните поети ќе настапат и поети од Велика Британија, Германија, Словенија, Косово, Унгарија и Романија.

Зегин

Македонските поети ќе настапат во сабота на отворањето на фестивалот во паркот „Кристал“ и в недела на затворањето, каде што посетителите ќе можат и да им поставуваат и прашања.

Поврзани вести

Слаб земјотрес регистриран во Сараево

Штипската опозиција обвинува: Бочварски сака да „ќари“ политички поени за проект кој го изработи ВМРО-ДПМНЕ

Вања Мицевска

Бајрам Реџепи: Во двете понудени алтернативи за гасовод ќе се сече иста количина на дрва како и на Водно