Image default
Вести Македонија

Падна пресуда за обвинетите за нападот на Села, кои признаа вина

Три години затвор за Стојан Павлевски, а година и два месеца за Цејо Георгиевски, на кои денеска им се судеше за нападот на Зијадин Села во Собранието, откако на минатото рочиште постапката за нив двајца беше одвоена бидејќи признаа вина.

Зегин

Во казната се вбројува и времето кое тие го поминаа во притвор, па Георгиевски ќе треба да лежи само еден месец имајќи предвид дека тој во притвор е година дена. Павлевски пак, беше притворен лани во октомври. На излегување од Судот рече дека не очекувал ваква казна и најави жалба.

Зегин

На денешното рочиште, Судот појасни дека има разлика во казните, бидејќи прв го пробил кордонот и влегол во собраниската прес сала каде почнал да ги напаѓа претставниците на законодавната власт.

Вања Мицевска

Related posts

Македонските поети Јулијана Величковска и Митко Гогов на меѓународен фестивал во Софија

Трајче Гогов

„Тишина” со гласна порака против семејното насилство

Трајче Гогов

Американски милионер обвинет за убиство на момче што му градело нуклеарен бункер

Трајче Гогов