ММС

Објавено на: 02/5/21 2:39 PM

Скопското Кале е за плачење – Руина без посетители, полна е со смет и чкртаници

Тажна е сликата на скопското Кале кое некогаш важеше за убаво градско место за одмор и рекреација на граѓаните.

ММС го посети овој историски локалитет и според фотографиите кои ги направивме сведоци сме на пусто и напуштено место со ѓубре, насекаде чкртаници, тревата не е обновена, ниту, апк,  сувата надрасната е искосена.

На локалитетот има објект кој требаше да биде црква, а сега е вистинска руина која доонително го ужаснува скопското Кале.

Скопското Кале е под надлежност на општината Гази Баба, па оттаму и  ММС побара одговори на неколку прашања, но за сега се уште немаме добиено одговор од надлежните во општината.

Погледнете ја галеријата од сегашниот изглед на  скопското Кале…

Фото: Вангел Тануровски


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.