ММС

Објавено на: 02/2/21 10:21 PM

Не ги фрлајте кантите – од нив можете да направте луксузен мебел за малку пари

Обична пластична канта може да биде многу интересен детаљ во собата благодарение на креативната идеа по принципот „направи сам“.

Покрај кантата потребно ви е малку сунѓер, декоративна ткаенина и украсни копчиња, како и едноставен алат кој ќе ви послужи за многу други слични проекти.

Но, треба да имате и мал „пиштол“ за силикон како и хефталица.

За обложувањето на кантата употребувате сунѓер од дебелина од 1 cm кој треба да го прилепите по целата површина. Местата каде ќе ги ставите копчињата, обележете ги со фломастер.

Сега зелепете ја украсната ткаенина која сте ја одбрале за обложување на оваа табурка. На означените места захејвтајте копчиња со столарска хефталица, тоа додатно ќе го затегне материјалот. Во настанатите вдлабнатини залепете со силикон украсни копчиња.

Од вантрешните страни оставете многу остри врвови од хефатњето па внимателно ќе ги завиткате внатрешно користејќи посилен алат – во овој случај, послужете се со масивни, затворени ножици.

Сега обложте со дебел хамер ниц целата внатрешнос. Хартијата залепете ја внимателно, така да ќе го прекриете работ на такаенината и маскирајте го тој спој.

Ако кантата има капак, искористете го, во проолжение ќе ви биде прикажано како да направите неколку дебели слоеви од картон. Како и кантата, треба да се обложи со ткаенината на ист начин.

 

 


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.