ММС

Одличен секс и јаглехидрати – Жената на 50 години има подобар живот

Уживајте во сексот, уживајте во животот во потполност, не запирајте со јаглехидрати … и облечете бикини без оглед на возраста. Ова се некои од животните лекции дадени од жени на возраст од 50 години и повеќе од кои биле замолени да ги споделат своите бисери на мудроста. И се чини дека некои работи во животот дефинитивно се подобруваат со возраста.

Скоро половина од жените велат дека нивната самодоверба се зголемила со текот на времето, а четири од десет жени се посреќни и посигурни на 50 години отколку на која било друга возраст. Според студијата, сексот исто така се подобрува со возраста и можеби не е поврзан со темата, но во вторите бракови е подобро.

Повеќе од две третини од жените би им рекле на помладите дами дека животот е премногу краток за да се изгуби, а една петтина ќе додаде дека е премногу краток за да се откажат од јаглехидрати.

Тие исто така велат дека стилот се менува во средината на животот. Хелена Кристенсен (50), на пример, минатиот месец отишла на забава со оскуден корсет, барајќи големи критичари за да кажат дека е премногу стара за него. Супермоделот Хелена е исто така совршен доказ дека долгата коса може да изгледа добро без оглед на возраста.

Половина од испитаниците велат дека е важно да се планира иднината, а истиот процент рече дека ништо во животот не е поважно од семејството. И благодарение на студијата, четири од 10 жени ги предупредуваат помладите да се грижат за кожата, а една петтина ги повикува никогаш да не користат лежалки.

Осум од 10 велат дека сакаат отворено да зборуваат за менопаузата, според студијата за менопауза Femal. Компанијата ја започна кампањата ExpressYourFemal за да ги охрабри жените да го сторат токму тоа.

Портпаролот им рече: „Жените сакаат поотворено да ја отворат темата за менопауза. Се надеваме дека тие ќе имаат отворени и искрени разговори за нивното искуство, помагајќи си едни на други да се чувствуваат подобро подготвени за она што може да се очекува. ”

Студијата исто така открила дека на 34,9 години жените почнале да ценат сè што ги научила нивната мајка, а на 36,6 години тие се чувствувале дека навистина се познаваат.

Девет од десет велат дека сакаат да си ги пренесат сопствените бисери на мудроста на своите ќерки, но четири од десет сметаат дека помладата генерација нема да ги слуша.

Извор: Здраве.то


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за преземање.