ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 10/20/20 7:12 AM

Ратификации на договори и спогодби и едно задолжување денеска пред пратениците

Покрај измените и дополнување на Законот за заштита на населението од заразни болести, пратениците денеска на пленарна седница треба да разгледаат четири ратификации на договори и спогодби, едно задолжување и испраќање на војници во меѓународни мисии.

Народните избраници, меѓу другото, треба да ја разгледаат ратификација на Договорот меѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Сојузна Република Германија за соработка во борбата против криминалот како и за ратификација на Договорот со Владата на Република Србија за соработка во областа на борбата против криумчарење мигранти и за ратификација на Спогодбата за заедничко признавање на доверливи услуги кои се користат во двете држави.

Пред пратениците е и Предлог законот за задолжување со заем кај Меѓународната банка за обнова и развој – Светска банка по договорот за заем за финансирање на Проектот за модернизација на земјоделството, по скратена постапка.

На седницата на дневен ред е и предлог одлуката за испраќање на припадници на Армијата на Република Северна Македонија за учество во меѓународната операција на ОН „УНИФИЛ” во Либан и за испраќање припадник на Армијаа за учество во меѓународната операција на Европската Унија „АЛТЕА”, во Босна и Херцеговина.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7