Ученици од Средното стручно училиште Моша Пијаде Тетово ќе започнат со дуално образование
ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 10/19/20 3:52 PM

Ученици од Средното стручно училиште Моша Пијаде Тетово ќе започнат со дуално образование

Ученици од Средното стручно училиште Моша Пијаде Тетово практичната настава, ќе се ја изведуваат во компании согласно концептот на дуално образование.
За таа цел денеска во средното стручно училиште Моша Пијаде, беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу училиштетото, компанијата КИЕЛ како и делегација на германското стопанство во Македонија, кои се дел од проектот на дуално образование.

Станува збор за практична настава, која ќе ја изведуваат учениците од  паралелката за техничар за производство машинство.

Дуалното образование ќе започне од втора година, во првата година кај децата фокусот ќе биде на теоријата од нивниот занает.

Зоран Димовски


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7