ММС

Објавено на: 10/18/20 8:13 AM

Одбележување на Европскиот ден за борба против трговијата со луѓе

По повод Европскиот ден за борба против трговијата со луѓе денеска ќе се одржи онлајн дебата „Спречување и борба против трговијата со луѓе во Северна Македонија”, на која ќе се обрати државната секретарка и Национална координаторка за борба против трговија со луѓе Магдалена Несторовска.

На дебатата најавено е учество новинари, претставници на медиумите и граѓанското општество.

Настанот е организиран во заедничката акција на Европската Унија и Советот на Европа за „Спречување и борба против трговијата со луѓе во Северна Македонија”, во соработка со Националната комисија за борба против трговијата со луѓе и со учество на Меѓународниот центар за развој на миграциска политика.

За време на овој настан, новинари, дописници и претставници на медиумите ќе имаат можност да слушнат и да разменат мислења во однос на институционалната рамка за спречување и борба против трговијата со луѓе и начинот на кој може да се подобри медиумското известување за случаи на трговија со луѓе.

Оваа активност е организирана во рамки на програмата „Хоризонтален Инструмент за Западен Балкан и Турција 2019 – 2022″ , ко-финансирана од страна на Европската унија и Советот на Европа, а имплементирана од страна на Советот на Европа.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.