ММС

Комисијата предлага отворање на границите со Србија, Црна Гора, Косово и Албанија без PCR тестирање

Министерството за здравство ја информира јавноста дека утрово, Комисијата за заразни болести донесе предлог одлука за отворање на границите со Србија, Црна Гора, Косово и Албанија без PCR тестирање.
Според нивните анализи, во моментов нема индикација, односно нема висок број на импортирани случаи во земјава со ковид-19 од овие земји. Согласно тоа, нема ризик и безбедно е отворањето на границите.
Во Европската Унија сите граници на движење се без PCR тестирање. Предлог одлуката ќе биде доставена до Владата на Република Северна Македонија.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за преземање.