ММС

Ќе се одржи 29 – от Меѓународен фестивал ТЕХО 2020

Во недела во Културниот цетнар во склоп на манастирскиот комплекс Лешок ќе се одржи традициналниот фестивал на Хорска музика ТЕХО 2020. Годинава новина е тоа што учесниците од странство нема да имаат настап во живо, туку преку видео бим поради пандемијата

Освен од Македонија на фестивалот ќе настапат учесници од Србија Косово и Бугарија.

Поради пандемијата, односно заштита од КОВИД 19  учесниците од странство своите музички изведби ќе ги изведат од дома, а на фестивалот ќе бидат прикажани преку видео бим.

Фестивалот ќе започне во недела на 20 септември со почеток во 13 часот.

Зоран Димовски