ММС

Тажната вистина за мажите и нивните шест минути

Премногу често жените се нервираат за тоа што прават и што не прават мажите. Но, да се соочиме – тие не се како нас. Значи, наместо да се лутите дека мажот до вас не ве слуша и не ви обрнува внимание, тогаш знајте дека мажите слушаат жени само за … ШЕСТ минути.

Факт е дека мажите имаат селективно слушање! Тие можат внимателно да го слушаат својот партнер само 6 минути. Тажната вистина е дека тие поминуваат двојно повеќе време, дури 15 минути, слушајќи го својот машки пријател.

Значи, дами, пред да започнете да ги обвинувате мажите за недостаток на внимание, треба да знаете дека и жените посветуваат поголемо внимание во разговорите со своите пријателки отколку со нивните романтични партнери.