ММС

Продава куќа за едно евро и никој не сака да ја купи

Куќа во модерната населба Бирмингем „Акокс Грин“ се продава за само 1 британска фунта (околу 1,10 евра). Ако ја погледнете зградата од напред, тешко е да поверувате дека цената е таква.

Гледајќи го исечениот тревник, тремот и свежо бојадисана влезна врата, уште повеќе се изненадувате зошто никој не сака да го купи тој имот.

Сепак, штом влезете внатре, сè ќе ви стане јасно.

Зад ѕидовите на куќата има ентериер што веројатно нема да го задоволи потенцијалниот купувач.

Очекувате ваква глетка да се види во пост-апокалиптичните филмови, но не и во вториот по големина град во Велика Британија. Проценувачот на недвижнини Нил Хјум рече дека лицето кое разбира барем малку деловно работење, нема да биде тешко да ги реализира придобивките од оваа уникатна понуда.

„Овој имот може да биде целосна руина, но секој сериозен инвеститор може да го види огромниот потенцијал на куќата“, рече Нил Хјум.

“Пространи соби, бања, градина … Оваа куќа има буквално сè! Сигурен сум дека има многу кои сакаат да ја купат, а потоа да ја трансформираат до непрепознатливост”, додаде тој.

Просечната цена на недвижниот имот на истата улица како и „уништената куќа“ е приближно 200.000 фунти. Значи, купувањето имот таму во вредност од чоколадо би бил голем успех. Факт е, сепак, дека инвестирањето во куќата ќе биде прилично скапо.

Извор:  Јената.блитз.бг