ММС

Како вселенски брод- Вака ќе изгледаат седиштата во авионите по корона

Очигледно е дека светот почнува да се менува малку по малку, а „виновникот“ за тоа, како што знаеме, е коронавирусот. Новиот дизајн на авионски седишта може да биде иднината на патувањето по пандемијата на коронавирусите.

Ова се хигиенски панели вградени во секое седиште, а централните седишта во авионот ќе бидат свртени наназад. Овој револуционерен начин на седење во авиони по стравот од инфекција го разви компанијата “Avio Interiors”.

Во економска класа, секое седиште ќе има пластичен браник во форма на Ц околу главата од двете страни за да се спречи каков било контакт со патниците што седат пред нас.

Овој панел или браник овозможува комуникација, но спречува потенцијално ширење на вирусот меѓу патниците во авионот. Исто така, браникот не им пречи на патниците ако вршат одредени активности (читање, пишување) за време на летот или кога ја консумираат својата храна.

На овој начин, компанијата сака да избегне или минимизира контакт помеѓу патниците и интеракција во текот на летот за да се намали можноста од инфекција.