ММС

Заврши седмиот велешки маратон, еве ги победниците по категории

 

Со седмиот велешки маратон заврши и  Македоскиот куп во далечинско пливање.

Победници по категории се:

Во категоријата 2002 и постари победник е Александра Илиевски, втор е Вилип Дерковски, додека трет е  Иван Трпчевски.

Во категоријата 2003- 2005 победник е Андреј Стојановски, вторто место е Давид Тануровски, додека трето е  Димитар Клифов.

Во категоријата 2006-2008 победи Михаил Велковски, втор е Борјан Давковски, додека трет е Јован Јанковски

Во женските категори, во категоријата 2003-2005 победник е Јана Костадиновска, второ е Калина Стојчевска, додека трета е Ангела Смилевска.

Во категоријата 2006-2008 на првото место е Калина Стојановска, втора е Бисера Атанасовска, додека трета е Софија Дамјанова

Неофицијално  севкупни победници на македонскиот куп во далечинско плибање 2002 и постари победник еФилип Дерковски од ПВК „Орио“.  Во категорија 2003-2005 победник е Давид Тануровски, од истиот клуб. Од 2006-2008 победник е Михаил Велков од ПК „Нептун“.

Во женска конкуренција 2003-2005 победник е Јана Костадиновска од ПК „Нептун“, додека во категоријата 2006-2008 победник е Софија Дамјанова од ПК „Октопод“.

На маратонот беа запазени протоколите за заштита од корона вирус.

Фото: Вангел Тануровски


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за преземање.