Како се облекуват најсреќните луге? Дали сте меѓу нив?
ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 08/28/20 10:25 AM

Како се облекуват најсреќните луге? Дали сте меѓу нив?

Интересно истражување откри дека најсреќните луѓе имаат нешто заедничко – тие се облекуваат слично. Ќе ги препознаете по нивниот едноставен стил на облекување, затоа што се посреќни луѓе, толку поедноставни се облекуваат.

Овој неочекуван заклучок произлезе од годишното истражување на ООН за нивото на среќа во животот на луѓето. Истражувањето за глобалната среќа се спроведува од 2011 година, користејќи технологија што ја следи благосостојбата на луѓето во различни земји, но исто така и врз основа на субјективната проценка на граѓаните колку им е добар животот.

Во првите десет најсреќни земји, помалку или повеќе секоја година, има исти земји, само во малку променет редослед, а оние што им припаѓаат се: Норвешка, Финска, Данска, Холандија, Исланд, Швајцарија, Канада, Шведска, Нов Зеланд и Австралија.

Она што е исто така заедничко за сите овие земји е едноставноста во начинот на живот, а особено во начинот на облекување.

За споредба, земјите каде облеката и модата се многу, многу важни не се на високи позиции во најсреќните земји – примери се Франција, Шпанија и Италија, каде луѓето постојано изгледаат како да се од модната писта.

Од друга страна, ако ги погледнете Скандинавија и луѓето од првите десет најсреќни земји воопшто, ќе сфатите дека она што тие го имаат заедничко е дека никој не е оптоварен со облека и сите се облечени многу едноставно, и не постои инсистирање дека луѓето треба да бидат премногу уредни. жени со шминка и слично …

Извор: mondo.rs


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7