ММС

Објавено на: 08/24/20 2:39 PM

40 та година носи ренесанса за промени во животот

Само кога ќе се ослободиме од минатото, ќе можеме да уживаме во сегашноста и да се подготвиме за иднината.

На 40-годишна возраст, канџите на орелот стануваат премногу долги и со нив не може да фати плен. Неговиот клун станува долг и крвав и го мачи кога се храни. Пердувите на неговите крилја и градите стануваат премногу густи и тешки, така што тој не може да лета … Тогаш орелот се соочува со избор: или смрт, или долг и болен период на промена што трае 150 дена…

Тогаш орелот лета до своето гнездо, кое се наоѓа на врвот на планината, и таму со клунот ја удира карпата , сè додека не не пукне и не се излупи … Потоа, чека да порасне неговиот друг клун. Орелот ги отстранува старите пердуви од крилјата и телото … И тогаш, после 5 месеци маки, со нов клун, нови канџи и пердуви, орелот е препороден, може да живее уште 30 години.

Многу често, за да живееме, мора да се промениме. Понекогаш овој процес е полн со болка, страв и сомнеж. Ако се ослободиме од сеќавањата, навиките и традициите, се ослободиме од минатото – ќе можеме да се подготвиме за иднината.

Преземено од: https://stil.kurir.rs/

 


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.