ММС

Ако го направите понеделник ден за љубов,место да го мразите, едвај ќе го дочекате

Постојат добри причини зошто понеделникот треба да биде фиксен ден за водење љубов во вашата љубовна рутина. Веројатно најнепосакуваниот ден во неделата – понеделник – не мора да биде толку лош, ако е денот кога ќе започнат нови љубовни игри. Имено, постојат добри причини зошто понеделник треба да биде ден за водење љубов.

Инаку, дневните, неделните, месечните рутини ни даваат одредена сигурност, па зошто не би било така и со љубовната рутина? Ако го одберете понеделникот како свој „фиксен“ ден за сексуални активности, неделата ќе започне поубаво и пред сè порелаксирано.

Дури 45% од сексуално активните луѓе признале во неодамнешната анкета дека планирале секс во понеделник.

Овој распоред имаше повеќе придобивки, како во однос на љубовниот живот, така и во однос на секојдневниот живот; овие луѓе сега се чувствуваат порелаксирани, посреќни и поисполнети – со сопствено признвање.

Извор: informer.rs