ММС

Не носете маски со вентил, советува професорката Елизабета Ѓоргиевска, сопруга на претседателот Пендаровски

Професорката на Клиниката за Стоматологија и сопруга на претседателот Пендаровски, Елизабета Ѓоргиевска на својот профил на Фејсбук објави неколку совети за тоа какви маски треба да се носат. Таа советува дека не е добро да се носат маските со вентилација, бидејки кога издишуваме низ нив во млаз се ифрлаат ситни капки, од кои го содржат вирусот.

По неколкуте совети на крај Ѓоргиевска напиша: „Чувате се!“

 

❌ Избегнувајте маски со вентил!Низ вентилот, кога издишуваме, во млаз се исфрлаат ситните капки коишто го содржат…

Gepostet von Elizabeta Gjorgievska am Samstag, 1. August 2020