ММС

Доста лажете, по кој „клуч“ ве бираа- Лекарите лути на власта за членовите на Кризниот штаб во Србија

„Според кој„ клуч “ги избравте членовите на Кризниот штаб? Ситуацијата со епидемијата јасно открива дека тие не се експерти, всушност тие немаат идеја. Добрите студенти би го сториле сето ова далеку подобро“, се вели во прашањето за претседателот, премиерката и министерот Лончар од страна на лекарите.

„Па, што треба да имаат за да бидат членови на Кризниот штаб?“ Имате ли некој во Кризниот штаб кој не лаже? Којзнае како кратко и јасно да одговори на прашања, да укаже, има ли некој таков меѓу тие 40? Или се подразбира дека лажат, избегнуваат одговори, многу зборуваат и не зборуваат ништо, не се занимаваат со неважни работи, затоа што тие само губат време залудно … “, ги прашуваат лекарите и додаваат:.

-Се чини дека е во нивниот опис на работата. Какви доктори се? Сите политичари, лажговци, барем тие можат да го сторат тоа без школо, важен е малку талент, а остатокот се учи во чекор. Како не се срамат. Одете заменете ги колегите во клиниките Ковид. Вие 40 и плус оние што ве засилуваат, не знам колку од нив. Срамотае ние по пет месеци да дознаеме дека  Дарија Кисиќ Тепавшевиќ не е член на Кризниот штаб и сите во медиумите така и се обраќаат, дури и самата таа.

„Секој ден ни досадува,  ги нарекува лекарите некомпетентни. А таа е најнеспособна “, заклучува еден од лекарите.

„Многу попаметно би го потрошиле времето  да облечете скафандер, отколку да се бутате во  неефикасен Кризен штаб, што не направи ништо, мислам паметно. А многу лошо- да “.

Погрешни мерки, збунувачки информации, нè лажете секој ден, што е исклучително штетно за нашата ментална состојба и ја доведовте ситуацијата со короната  до вжештување, им порачаа лекарите.

И на крајот им рекоа: „Господа, ставете ги маските на устата и повеќе не отворајте ги пред луѓето“.

Извор: .rs

Фото:n1info.com