ММС

Кои луѓе најмногу ги сакаат комарците

Научниците откриле кои луѓе најчесто ги каснуваат комарците. Според експертите, комарците најмногу ги привлекува крвта на љубителите на слатките и пивото.

Комарците, исто така, ја претпочитаат крвта на спортистите, бидејќи млечната киселина се ослободува за време на вежбањето, што ги привлекува инсектите. Најчесто, луѓето со прекумерна телесна тежина се каснувани од комарците, затоа што испуштаат повеќе јаглерод диоксид, што привлекува комарци.