Вратени на старите функции 14 раководни лица во МВР
ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 07/27/20 3:39 PM

Вратени на старите функции 14 раководни лица во МВР

Министерството за внатрешни работи ја известува јавноста дека од денеска (27.07 понеделник), согласно  постоечките законски одредби за функционирањето на т.н. техничка влада,  повторно се вратени  на старите раководни функции 14 раководни лица на исто толку организациони единици во министерството, кои беа на овие позиции и пред формирањето на техничката влада. На раководни позиции се враќаат следниве раководители:

 1. ТОНИ ЈАКИМОВСКИ – НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ СКОПЈЕ во Биро за јавна безбедност
 2. САШО СМИЛЕСКИ – НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ОХРИД во Биро за јавна безбедност
 3. МАРЈАН КОЦЕВ – НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ШТИП во Биро за јавна безбедност
 4. СЛАВКО ЈОВАНОСКИ -НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ БИТОЛА во Биро за јавна безбедност
 5. ИГОР КАРАВИЛОСКИ- НАЧАЛНИК на ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ПРИЛЕП во СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ БИТОЛА во Биро за јавна безбедност
 6. ЗЛАТЕ ЈАНЕВСКИ -НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ВЕЛЕС во Биро за јавна безбедност
 7. ТАНЧО ПРОЈКОВСКИ- НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ СТРУМИЦА во Биро за јавна безбедност
 8. СТОЈАНЧЕ ВЕЛИЧКОВИЌ- НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ КУМАНОВО во Биро за јавна безбедност
 9. 9. ДЕЈАН АНДОНОВ – ПОМОШНИК НА МИНИСТЕРОТ НА ОДДЕЛ ЗА ВНАТРЕШНА КОНТРОЛА, КРИМИНАЛИСТИЧКИ ИСТРАГИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ СТАНДАРДИ
 10. БРАНКО ТРАЈАНОВСКИ – НАЧАЛНИК НА ОДДЕЛ ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ПОЛИЦИСКИ ОПЕРАЦИИ во Биро за јавна безбедност
 11. 11. МИТКО ДАНЕВСКИ – КОМАНДАНТ НА ЕДИНИЦА ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ЗАДАЧИ ВО ОДДЕЛ ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ПОЛИЦИСКИ ОПЕРАЦИИ во Биро за јавна безбедност
 12. 12. ЛАЗО ВЕЛКОВСКИ- НАЧАЛНИК на ОДДЕЛ ЗА СУЗБИВАЊЕ НА ОРГАНИЗИРАН И СЕРИОЗЕН КРИМИНАЛ во Биро за јавна безбедност
 13. 13. ПРИМИСЛАВ ДИМОВСКИ- НАЧАЛНИК на ЕДИНИЦА ЗА ИНТЕРВЕНТНА ПОЛИЦИЈА во Сектор за внатрешни работи СКОПЈЕ во Биро за јавна безбедност

14.МАРЈАН ЗДРАВКОВСКИ -ПОМОШНИК НА МИНИСТЕР НА ОДДЕЛ ЗА ИНФОРМАТИКА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7