Парламентарни избори 2020: Страшо Јованов – од листата на МОРО – Работничка партија во ИЕ2 (видео)
ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 07/11/20 12:57 PM

Парламентарни избори 2020: Страшо Јованов – од листата на МОРО – Работничка партија во ИЕ2 (видео)

МОРО – Работничка партија, основана 1990 година, претседател Страшо Јованов

Акценти од Изборната програма за Парламентарни избори 2020:

Поништување на сите досегашни постигнати договори вон уставот од 1991 година -враќање на уставното име на нашата земја -законот за работни односи и законот за синдикално организирање ќе ги доработуваат -законот за најниската загарантирана исплатена саатнина како основа за постоење на една капиталистички организирана држава, ревизија на приватизацијата и обештетувањето на сите граѓани што го стекнале од работниот однос од т.е уништени фирми -елементарно право за да една земја се декларира како демократска држава е важно малите политички партии да се присутни во Собранието -нереални се ветувањата за зголемување на платите -нема преговори во однос на законито трудовата сфера, законодавната сфера, уставот, името и препознатливите белези за македонецот како субјект на планетата земја, а за се друго може да биде предмет на преговор -ЕУ ќе бара од нас да бидеме ние член, а тоа ќе се оставри со кревање на стандардот во нашата земја


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7