ММС

Маж 30 години не се разболел- Ја откри тајната на неговото здравје

Жител на кинеската провинција Шанкси ја откри тајната на неговото здравје. Ова го пишува Дејли Меил.

Чен Хаиганг, 50, шета секој ден, потпирајќи се на рацете како мајмун. Тој вели дека започнал да го прави ова пред околу 30 години.

„Почнав да ги правам овие вежби за одење кога имав 20 години“, вели човекот. Честопати ги гледав мајмуните во зоолошката градина. Ми изгледаа смешно, и јас почнав да ги имитирам.“

Кинезите веруваат дека одењето како мајмун ги поддржува неговите мускули и ги освежува. Според него, откако го совладал, го изгубил ѕвонењето во ушите, што го измачувало во минатото и забите престанале да болат. Покрај тоа, тој никогаш не настинал.

Неодамна, еден човек позајми уште еден трик од мајмуните: научи да се качува по дрвјата и да скока од гранка до гранка.

„Гледам дрвја и само ме привлекува да ги искачам“, објаснува тој.

Извор: здраве.то