ММС

ФОТО: Приберете ги кравите од стадион, ќе дезинфицираме, мака на ФК „Македонија“ Враништа?

Најголемата закана по фудбалот во моментов, со сигурност претставува пандемијата на коронавирусот. Но не и за македонскиот фудбалски клуб од Третата лига – Југозапад.

ФК Македонија Враништа се соочува со друг, далеку посериозен проблем. Кравите и нивниот начин на исхрана.

Во краткото соопштение до јавноста (и кравите), клубот од струшкото село најави сериозни чекори, доколку ситуацијата драстично не се промени.

Соопштението во продолжение: