ММС

(ФОТО) Абрамович го поседува најбезбедниот авион на светот, 66 милиони вреден Боинг дел од авионскиот парк на милионерот

Сопственикот на фудбалскиот клуб „ Челси“рускиот милионер Роман Абрамович знае како да се лускузира. Тој поседува  авионски парк од кој се издвојува еден негов бисер вреден 66 милиони фунти, а станува збор за Боинг 767-33А ЕР.

Внатрешноста на авионот го носи епитетот луксуз, уште повеќе што е украсена со златни елементи.Во состав на „скапоцениот“ авион вградени се кујна, канцеларија и спална соба со брачен кревет, како и огромна сала со простор за 30 гости.

Абрамовиќ и Доналд Трамп имаат ист безбедносен систем на авиони, и тој е еден од најсигурните системи.

Милионерот поседува и друг авион  Боинг 767-300, кој чини 50 милиони фунти, како и 767-700 вреден 60 милиони фунти.

извор :https://direktno.rs/