– ММС
Вести Свет

Путин следната седмица во Русија ја прогласи за неработна

Претседателот на Русија, Владимир Путин, одлучи следната седмица (од 28 март до 5 април) да биде неработна, за сите граѓани да останат во своите домови и така да се намали можноста од ширење на коронавирусот. Ќе функционираат аптеките, продавниците за прехранбени артикли и транспортот.

Во Русија, според руските медиуми, досега со Ковид-19 се заболени 658 луѓе, од кои 410 во Москва.

Лограње

X

Регистрација