– ММС
Вести Македонија

Вархеjи:ЕУ за земјите од Западен Балкан одвои 30 милиони евра

Одговарајќи на новинарско прашање, што повеќе беше критика за бавниот одговор на ЕУ кон барањата за помош во борба против епидемијата од земјите во Западен Балкан, еврокомесарот Оливер Вархеjи рече дека Унијата веќе одвои првичен фонд за медицински потреби во висина од 30 милиони евра.
-Бараме можност за реаранжирање на други фондови. Не е лесно да се активира целата машинерија, но правиме се’ да помогнеме во набавка на медицинска опрема, но и бараме начин да им помогнеме на економиите, рече Вархеји.

Лограње

X

Регистрација