– ММС
Спорт

Откажана Олимпијадата во Токио

Сега веќе нема дилема. Се случи тоа што беше најавено.  Олимписките игри нема да се одржат 2020 година.  Олимпијадата во Токио ќе биде одложена за 2021 година, потврди за американските медиуми Дик Паунд,  член на Меѓународниот олимписки комитет.

Се уште не е познат терминот, но се очекува дека ќе се одржат на лето идната година, но за тоа се уште нема потврда.

Фото: axios.com

 

Лограње

X

Регистрација