– ММС
Забава

Познатиот милијардер тврди дека ова е најдобриот совет кој некогаш го добил

Марк Кубан е познат американски претприемач и инвеститор чие богатство се проценува на околу 4 милијарди долари, а за Business Insider го откри советот за кој смета дека е најдобриот кој го добил во животот.

„Денес си најмладиот што некогаш ќе бидеш. Живеј така!“ –  две едноставни реченици.

„Тој совет го добив од татко ми. Поентата беше дека почнуваме да мислиме дека сме стари, како го зголемуваме бројот на годините. Потоа, гледаме наназад и сфаќаме колку навистина сме биле млади, а не сме ги искусиле работите кои сме ги сакале затоа што сме мислеле дека сме стари “, објасни Кубан.

Извор: denar.mk

Лограње

X

Регистрација