– ММС
Вести Македонија

Ноќеска во Скопје силен ветер корнеше дрвја и уриваше покриви

Силен ветер со брзина од околу 70 килоемтри на час ноќеска пред полноќ дуваше во Скопје. Ветерот дуваше и предизвика штети на повеќе локации – има откорната дрвја, паднати покриви, оштетени бројни автомобили…

Булеварот Партизански одреди во „Карпош 4“ беше блокиран од паднатиот лимен покрив од една од околните згради. Екипи на јавните претпријатија беа излезени на терен.

Лограње

X

Регистрација