– ММС
Вести избор на уредник Македонија

Владата го задолжува претпријатието АД ЕСМ да достави информација за продажба на ски лифтовите и хотелите

Владата го задолжува претпријатието АД ЕСМ да достави информација за продажба на ски лифтовите и хотелите.


Информацијата за која е задолжен ЕСМ од Владата допрва ќе се подготвува и во следниот период ќе следува нејзино испраќање до Владата и влегување во владина процедура на разгледување, па дури потоа и одлучување, велат од ЕСМ.

И додека владата и ЕСМ разгледуваат опции како понатаму цетнарот ќе функционира на ски центаор Попова Шапка скијачката сезона се уште не започна. Од центарот, велат дека за да не се повторат ваквите грешки размислуваат поставување на инсталација со вештачки снег.

Познавачите на приликите бараат што поскоро да се спроведат итмни мерки за влоќување во центарот.

За Попова Шапка има изработено неколу студии за нејзин развој. Но, досега ниту една студија не се спроведе во пракса.

Зоран Димовски

Лограње

X

Регистрација