– ММС
Вести Свет

Бројот на загинати во невремето во Велика Британија се искачи на три лица

Бурата којашто ја зафати Велика Британија сеуште е со силен интензитет, бројот на загинатите се искачи на три лица, откако е пронајдено телото на 55-годишна жена, која од неделата беше пријавена дека е исчезната.

Сеуште има предупредувања за опасност по живот.Вчера беа издадени околу 480 предупредувања за поплави низ Англија, што досега е најголем број.

Метеоролозите предвидуваат дека нивото на реките и понатаму ќе расте, најмногу во делови од северна Англија.

Жителите на Велс и западниот дел на Англија ги расчистуваат последиците од поплавите по невремето што ги поплави патиштата, железниците, домовите и го наруши сообраќајот низ Велика Британија.

Во Германија пак, во невремето Денис повредени се девет лица.

Невремето предизвика проблеми и во сообраќајот на траекти меѓу Данска и Норвешка.

Лограње

X

Регистрација