– ММС
Вести Свет

Украинскиот премиер поднесе оставка

Премиерот на Украина, Олексиј Хончарук, поднесе оставка, јавуваат агенциите. Од кабинетот на претседателот на Украина, Володимир Зеленски, соопштиле дека ќе го разгледаат писмото со оставката на премиерот.

„Бев во позиција да ја исполнувам програмата на претседателот. Тој за мене е пример на отвoреност и демократија.„Но, за да избегнам какви било сомнежи во врска со почитувањето и довербата во претседателот, напишав писмо со оставка и му го предадов, со право да го поднесе во парламентот“, напишал на Фејсбук Хончарук.

Лограње

X

Регистрација