– ММС
Вести Видео Свет

(видео) Узбуна во Сараево: Граѓаните не смеат да излегуваат од своите домови

Поради исклучително зголеменото загадување на воздухот, Владата на кантонот Сараево прогласи степен на ,,узбуна“ и издаде важни упатства за граѓаните во врска со престојот на отворено, физичките активности, носењето на заштитни маски како користење на моторните возила односно градскиот превоз.

Според мерењата во 10 часот, индексот на квалитетот на воздухот на Скендерија изнесувал 420, а индексот над 50 се смета за нездраво.Поради тоа многу Сараевчани спас побараа  во блиските планини Требевиќ, Бјелашница, Јахорина и Игман.

Лограње

X

Регистрација