– ММС
Забава

Facebook овозможува пренос на фотографиите од вашиот профил на други платформи

Facebook им овозможи на своите корисници префрлање на сите фотографии од нивните профили во Google Photos.

Овој потег е дел од “Data Transfer Project”, настанат во соработка помеѓу „Apple“, „Google“, „Microsoft“, „Twitter“ и „Facebook“ за да се олесни преносот на податоци помеѓу нивните екосистеми.

Алатката за трансфер на фотографии со отворен извор во моментов е достапна само за корисниците во Ирска и ќе стане достапна во остатокот од светот на почетокот на 2020 година, објавенo e од Facebook.

Услугата ќе биде овозможена и за други сервиси, меѓу кои и iCloud и OneDrive.

Како оваа соработка на интернет гигатите ќе влијае на безбедноста на личните податоци, останува да се види …

Извор: denar.mk

Лограње

X

Регистрација